Je Moet Niks®

Je moet niks? Ik moet niks? Hoezo? Ja, dat vraagt misschien om een toelichting. Komt ie.

In onze huidige maatschappij moeten we van alles; een liefhebbende partner zijn, een goede ouder, een harde werker, een fijne vriend(in), …. en ongetwijfeld moet je nog veel en veel meer. En voelen we niet de druk vanuit de maatschappij dan wel vanuit onszelf. Want hè, niet zeuren joh. Gewoon even doorpakken, morgen gaat het vast beter. Herkenbaar? Lees dan vooral verder.

Een kwestie van prioriteren?

Waar sta jij in bovenstaand rijtje? Op welke plek sta jij op jouw prioriteitenlijstje? We zorgen dat alle ballen in de lucht blijven en iedereen blij is, geen reden heeft tot klagen. Maar, ben jij ook tevreden? Tevreden met je leven? Hoe hobbelt jouw leven? Verloopt je leven naar wens of kan er wel iets veranderen? Iets waardoor je een leven gaat leiden gevuld met datgene dat belangrijk is voor jou. En tuurlijk, het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Zeker niet. Er gebeuren ook vervelende of verdrietige dingen. Of misschien ben je wel, net als ik, chronisch ziek en kun je soms niet voluit leven voor jouw gevoel. Deze uitdagingen overkomen je, maar hoe je ermee omgaat, heb je zelf in de hand. Daarin heb jij de keuze. De vraag is; kun jij jouw leven leiden met al jouw uitdagingen? Kun jij de dingen doen die belangrijk zijn voor jou, zonder steeds te vechten tegen alles dat je niet wilt in je leven? Want he, hoe harder jij vecht, hoe groter het wordt. Dit kost naast een hoop negatieve energie ook veel tijd, kostbare tijd. Tijd die je niet kunt besteden aan de dingen die wél belangrijk voor je zijn in het leven! Interessant? Zeker! Onmogelijk? Zeker niet!

Automatische piloot

Doe jij veel op de automatische piloot? Op zich volkomen logisch. Ons brein brengt ons graag weer terug naar al die ingesleten patronen. Oude gedragspatronen hebben een stevig pad in ons brein gecreëerd. Doen wat we altijd deden, lekker comfortabel. En dat is logisch, want zo zit een mens nu eenmaal in elkaar. Logisch dus dat de pogingen die je in het verleden mogelijk al hebt ondernomen, niet tot blijvend resultaat hebben geleid. De Je Moet Niks-leefstijlcursus houdt rekening met dit menselijk aspect.

Je Moet Niks®: mentaal en fysiek fit op jouw manier

De Je Moet Niks-leefstijlcursus is ontwikkeld door psycholoog dr. Heidi Stiegelis, is wetenschappelijk onderbouwd en gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapie (ACT). Deze leefstijlcursus is een cursus waarbij je je brein gaat trainen. Want we weten vaak wel wat we ‘moeten’ doen, wat ‘goed’ voor ons is, maar toch wil het maar niet lukken. Wel voor even, maar na verloop van tijd vervallen we weer in onze oude (ongewenste) gewoontes. Met deze cursus werken we aan jouw mentale fitheid. Je gaat werken aan jezelf. Je zelfwaardering neemt toe, en je ervaart meer zelfzorg en zelfsturing. Zo krijg je meer grip op je leven en kun je bewust kiezen voor gedrag dat past bij jouw leven ondanks alle ongemak en tegenslagen.

Wat is de cursus niet? We gaan je niet vertellen wat je allemaal niet mag. Er zijn dan ook geen verboden. Dat hou je simpelweg niet vol de rest van je leven. Ook gaat het niet om ‘goed’ of ‘fout’. Bij deze termen zit vaak een oordeel. En dat oordelen doen we al genoeg.

Wat is het dan wel voor cursus? Je gaat vaardigheden aanleren die je helpen om bewuster te leren kiezen. Hierdoor ga je meer doen van wat echt belangrijk voor je is. De cursus is ervaringsgericht. Dit betekent dat je veel gaat oefenen, want door te oefenen en zelf te ervaren, word je kundig. Denk maar eens aan het leren fietsen. Is jou dat in één keer gelukt? Denk het niet. Uiteindelijk word je mentaal fitter. En dat is wat we willen. Een waardevoller leven, niet voor even, maar voor een heel leven. Gewoon omdat het werkt.

Hoe gaat de cursus in zijn werk?

  • Na aanmelding kun je meteen starten met de Je Moet Niks-online cursus. In je eigen tempo doorloop je een aantal korte videolessen. Naast de theorie start je hier ook gelijk met oefenen.
  • Ook maken we meteen een afspraak voor onze eerste individuele coachsessie. In vijf sessies van een uur gaan we dieper in op de theorie en leer je extra vaardigheden om om te gaan met jouw persoonlijke uitdagingen.

Wat gaat me dit kosten?

Niet geheel onbelangrijk natuurlijk. De prijs voor de online videosessies en de vijf coachsessies is € 674,- (vrijgesteld van BTW). Goed om te weten is dat de cursus CRKBO erkend is. Dit houdt in dat je een grote kans hebt dat je werkgever de cursus (volledig) vergoed. Informeer bij je werkgever of laat het mij weten. Ik denk graag met je mee.

Kortom wil jij graag:

  • Bewuster kiezen voor wat echt belangrijk is voor jou
  • Leren omgaan met tegenslagen en ongemak
  • Meer compassie voor jezelf
  • Een waardevoller leven
  • Niet voor even, maar voor een heel leven

 

Meld je dan nu aan voor deze leefstijlcursus.

Wil je graag eerst nog wat extra informatie over de leefstijlcursus? Neem dan gerust een kijkje op de landelijke pagina van Je Moet Niks®. Vanuit hier kun je je ook aanmelden (via de landkaart waar ik ook te vinden ben).