Mijn verhaal…

Doen waar je blij van wordt, wat werkt voor jou. Dat is inmiddels mijn motto geworden. Maar dat was niet altijd zo. 


Lange tijd ging ik mee in de stroom van iedereen. Voldeed ik aan de verwachtingen van mijn omgeving en aan mijn eigen regels. Ja, ik legde mezelf veel regels op. Regels die ik mij in de loop van mijn leven zelf heb opgelegd. Ook zat ik vol met belemmerende overtuigingen en natuurlijk angst. Angst voor het onbekende, wat als… En als ik dreigde te versloffen, hield mijn innerlijke criticus me wel bij de les. Streng zijn voor mezelf? Geen probleem! Dat kon ik als de beste. Maar nu, nu heb ik mijn innerlijke criticus wat getemd. En neem ik de tijd om zelf te kiezen en mijn hart te volgen. Niet omdat het zo hoort of van mij verwacht wordt, maar omdat het goed voelt, omdat ik het graag wil.

 

Goed zorgen voor jezelf is belangrijk. Jij bent de enige die dat echt kan doen! Met een chronische darmziekte op zak weet ik er alles van. Een gezonde leefstijl en goede voeding kan je veel opleveren. Voeding is belangrijk en gaat verder dan wat calorieën, koolhydraten, vetten en eiwitten. Wat zit er nog meer (of juist niet) in onze voeding en wat heeft ons lichaam allemaal nodig om gezond te blijven. En niet alleen doordenderen met die trein, maar ook regelmatig even rust nemen. Even bijtanken voordat je je weer stort in de hectiek van alledag.

 

Leefstijlcoach gedragsverandering Zwolle GLI CooL

 

Ik weet inmiddels dat een gezonde leefstijl belangrijk is en zeker kan bijdragen aan je gezondheid. Het gaat veel verder dan wat gezond eten en bewegen. Ook slaap, stress, ontspanning en zingeving zijn belangrijk als het gaat om je gezond voelen. Over hoe alles met elkaar verbonden is en samenwerkt. Ons lichaam zit zo ingenieus in elkaar, fascinerend. 

 

Opleidingen

Nadat ik de HBO opleiding (gecertificeerd) tot leefstijlcoach had afgerond, werd ik eigenlijk alleen nog maar nieuwsgieriger. Er valt nog zoveel te ontdekken.... Daarom blijf ik mij graag ontwikkelen. Om het menselijk lichaam beter te leren kennen, heb ik de opleiding "Medische Basiskennis" gevolgd. Hier veel geleerd over het menselijk lichaam, maar ook een deel psychosociaal. Een mooie aanvulling voor mijn werk als leefstijlcoach. Verder heb ik mij verdiept in emotie-eten en de orthomoleculaire geneeswijze. Op dit moment dompel ik mij onder in de wereld van ACT en leefstijl. ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Dit is een derde generatie gedragstherapie die je helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt (Acceptance), zodat je kan blijven investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt (Commitment).

En als ik niet werk?

Ik word blij van tijd doorbrengen in de natuur; kamperen of lekker wandelen (al dan niet met onze hond). Maar ook bijvoorbeeld door lekker met mijn handen in de grond te wroeten in onze moestuin. Ik verwonder mij er elke keer weer over dat een klein zaadje kan uitgroeien tot een grote plant en je weken van eten kan voorzien. Zo fijn! Ook maak ik graag tijd vrij voor vrienden en familie, om te sporten en doe ik aan yoga. Verder ben ik dol op een havercappuccino en heb ik een grote voorliefde voor pure chocolade en M&M's met pinda. Ook dat past prima in een gezonde leefstijl!  

 

Wat is jouw verhaal?