Waar word jij blij van?

Gepubliceerd op 12 februari 2023 om 19:38

Het afgelopen jaar, wat een jaar was dat! Ontdekken wie ik ben en wat ik wil. Het resultaat is me nu toch echt wel duidelijk; het roer moet radicaal om. Ik ga (gewoon) mijn hart volgen. Nou ja, gewoon… Zo gewoon is dat niet voor mij. Ik zit namelijk vol met belemmerende overtuigingen. Met allerlei regels die mij flink dwars zitten bij mijn doen en laten. Regels die ik mij in de loop van mijn leven zelf heb opgelegd. Ik moet nogal veel van mijzelf. Dingen die ik doe omdat ik denk dat het zo hoort, maar die me weghouden van wat ik graag wil. De pleaser in mij doet haar best, richt zich op de verwachtingen en wensen van anderen, is dienstbaar. Mensen vinden me aardig en ik word gewaardeerd. En als ik dreig te versloffen, houdt mijn innerlijke criticus me wel bij de les. Streng zijn voor mezelf? Geen probleem! Maar nu, nu is het dan toch echt tijd om mijn innerlijke criticus wat te temmen, of beter nog, te parkeren. Tijd om zelf te kiezen en mijn hart te volgen. Niet omdat het hoort of van mij verlangd wordt, maar omdat het goed voelt, omdat ik het graag wil.

Als leefstijlcoach wil ik verder door het leven. Ik ga op ontdekkingsreis. Ik ga mijn eigen praktijk tot een succes maken en hier veel plezier aan beleven. Stap in je leefstijl! Ik begeleid je graag naar een gezonde(re) leefstijl. Dit gaat verder dan gezond eten en bewegen. Ook slaap, stress, ontspanning en zingeving zijn belangrijk als het gaat om je gezond voelen. Het gaat om het totaalplaatje.

En eerlijk is eerlijk, angst is nog wel een dingetje. Angst voor het onbekende, angst dat ik het niet goed genoeg doe, angst dat anderen er iets van zullen vinden, …. angst dat het tegenvalt…. Maar ik hou vast aan het feit dat het onbekende ook heel mooi kan zijn. Mooier dan ik ooit had durven dromen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.