Grote stappen, snel thuis?

Waarschijnlijk ken je deze uitdrukking wel, maar als je duurzaam je gedrag wilt veranderen, zou ik je toch aan willen raden om vooral KLEINE stappen te zetten. En wel hierom.

Lees meer »

Lekker gewandeld?

Afgelopen vrijdag ben ik heerlijk aan de wandel geweest. Je ziet nog eens wat, en het is ook nog ontzettend goed voor lichaam en geest. Eenvoudig om te doen en ontzettend effectief. Wat wil je nog meer? Een aantal gunstige effecten? Wandelen versterkt je spieren en botten, verlaagt je bloeddruk en verbetert je conditie van je hart en bloedvaten. Ook je longen krijgen een oppepper. Het vergroot het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen. En wandelen verlaagt het risico op diabetes. Behalve voor je lichaam is wandelen ook goed voor je geest. Wandelen is ontspannen. Het stimuleert creativiteit en zorgt voor focus. Door dagelijks te wandelen wordt je batterij weer opgeladen en kun je er weer even tegenaan.

Lees meer »

Waar word jij blij van?

Het afgelopen jaar, wat een jaar was dat! Ontdekken wie ik ben en wat ik wil. Het resultaat is me nu toch echt wel duidelijk; het roer moet radicaal om. Ik ga (gewoon) mijn hart volgen. Nou ja, gewoon… Zo gewoon is dat niet voor mij. Ik zit namelijk vol met belemmerende overtuigingen. Met allerlei regels die mij flink dwars zitten bij mijn doen en laten. Regels die ik mij in de loop van mijn leven zelf heb opgelegd. Ik moet nogal veel van mijzelf. Dingen die ik doe omdat ik denk dat het zo hoort, maar die me weghouden van wat ik graag wil. De pleaser in mij doet haar best, richt zich op de verwachtingen en wensen van anderen, is dienstbaar. Mensen vinden me aardig en ik word gewaardeerd. En als ik dreig te versloffen, houdt mijn innerlijke criticus me wel bij de les. Streng zijn voor mezelf? Geen probleem! Maar nu, nu is het dan toch echt tijd om mijn innerlijke criticus wat te temmen, of beter nog, te parkeren. Tijd om zelf te kiezen en mijn hart te volgen. Niet omdat het hoort of van mij verlangd wordt, maar omdat het goed voelt, omdat ik het graag wil.

Lees meer »