De macht der gewoonte

Wat je dagelijks doet, bepaalt hoe je leven eruit ziet. "De macht der gewoonte’’ is een uitspraak met veel betekenis. Gewoonten vormen namelijk een groot deel van je gedrag. Kenmerkend aan gewoonten is dat ze veelal ongemerkt aan ons voorbij gaan. Je doet ze onbewust op de automatische piloot. Aan de ene kant fijn want: zeer efficiënt. Het heeft echter ook een keerzijde. Het is een van de redenen dat je ze moeilijk kunt veranderen. 

 

''Je hebt iedere dag de keuze om te starten met een gezonde leefstijl.

Wat ga jij morgen anders doen?''

 

De afgelopen jaren heb je een leefstijl ontwikkeld op basis van de ingesleten gewoonten. Om nu een stap te zetten naar een gezonde(re) leefstijl, is het van belang het automatische gedrag te doorbreken. Om nieuwe gewoonten te vormen die leiden tot een duurzame gedragsverandering en daarmee een blijvend resultaat. Stap voor stap naar een gezonder leven.

Dat klinkt simpel, maar niets is minder waar. Wellicht heb je het al eens eerder geprobeerd. Telkens val je weer terug naar je oude (ongezonde) patronen en gewoonten. Dit is misschien wel de grootste frustratie. Je wilt het anders, je probeert het anders, maar uiteindelijk lukt het toch niet. Blijvend veranderen is niet iets wat je er even bij doet, maar het is zeker wel haalbaar. 

Hoe kan ik je helpen?

Je wilt graag iets veranderen aan je leefstijl. Je hebt de eerste stap gezet. Hoe nu verder?

Er zijn meerdere wegen die je naar een gezonder leven leiden. Je kunt kiezen voor individuele coaching waarbij ik je 1 op 1 begeleid. Wil je liever in een groep aan een gezonde leefstijl werken? Dat kan ook. Dan is wellicht de gecombineerde leefstijlinterventie Cool iets voor jou. En regelmatig geef ik ook losse workshops die je (alvast) op weg helpen. Klik hieronder voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.